Wenst u een afspraak of heeft u een vraag?
Wij contacteren u zo snel mogelijk.

ENKEL OP AFSPRAAK

Hier niets invullen:
productinformatie
1
KwiZin = TOPkwaliteit

Onze inbouwkeukens onderscheiden zich met de “Gouden M” (RAL keurmerk voor gekeurde meubelkwaliteit). Meubelen met dit teken werden met succes onderworpen aan talrijke tests door een neutraal keuringsinstituut. Zij verzekeren bovendien gezond wonen en een milieuvriendelijke productie.
Het ontwikkelings- en keuringslaboratorium houttechnologie (“EPH”) in Dresden heeft onze collectie op veiligheid gecontroleerd. Er werd voldaan aan de eisen die worden gesteld aan de constructie alsook de technische uitrusting, en het veiligheidsteken “GS” werd toegekend.

2
Wettelijke garantie

Naast de voorwaarden van de Verkoop- en Leveringsvoorwaarden geeft Kwizin een garantie voor alle meubeldelen op basis van de volgende voorwaarden:

 • De garantietijd bedraagt 2 jaar en begint met de leverdatum.
 • De garantie betreft gebreken, die optreden binnen de in cijfer 1 genoemde termijn en waarvan kan worden aangetoond dat ze ondanks deskundige behandeling en inachtneming van onze onderhoudsaanwijzingen te wijten zijn aan materiaal- of productiefouten.
 • Wij elimineren de gebreken door levering of verbetering achteraf van de gebrekkige delen naar onze keuze. In geval van garantie bestaat geen aanspraak op levering achteraf van afgelopen programma’s.
 • De garantie geldt niet voor:
  • Accessoires die door toeleveranciers worden geleverd, zoals bijv. elektrische apparaten, lampen, broodsnijmachines, mengkranen, inbouwspoelbakken enzovoort. Voor deze delen gelden de garantievoorwaarden van de desbetreffende fabrikant.
  • Normale slijtageschade die ontstaat door reglementair gebruik, vochtigheid, sterke verwarming of bewegingen.
  • Verschillen in de houtskleur of –structuur en veranderingen van het hout die ontstaan na verloop van tijd
  • Schade die ontstaat door ondeskundige montage, onderhoud of behandeling-in het bijzonder door overmatig natte behandeling- van de meubelen.
 • Door de levering resp. nakoming achteraf betreffende afzonderlijke delen wordt de garantie niet verlengd en begint geen nieuwe garantieperiode – in het bijzonder ook niet voor de achteraf geleverde delen.
 • De demontage- en montagekosten zijn voor rekening van de besteller.
 • De bovenstaande aansprakelijkheidsvrijstelling geldt niet in zoverre de oorzaak van de schade is gebaseerd op opzet of grove schuld of in geval van aansprakelijkheid op schending van het leven, het lichaam of de gezondheid. Zij geldt ook niet als wegens het bedrieglijk verzwijgen van een gebrek of een garantie voor de kwaliteit van de zaak dwingend wordt ingestaan.
 • De bovenstaande beperking van de aansprakelijk geldt echter niet voor een dwingende aansprakelijkheid bij schending van het leven, het lichaam of de gezondheid, overeenkomstig de voorschriften van de Duitse Productaansprakelijkheidswet en voor overgenomen garanties in zoverre deze de besteller precies tegen de opgetreden schade dienen te beschermen.
3
Korpus (kasten)

Alle korpuselementen zijn gemaakt van uit drie lagen bestaande spaanplaten, die 1.9 cm dik en aan beide zijden bekleed zijn met hygiënische melaminehars.
Alle zichtkanten zijn voorzien van kantstukken. De rugwanden bestaan uit hoogwaardige 0.8 cm dikke spaanplaten en zijn voor een betere luchtcirculatie ingegroefd in de zijkanten van de kast.

4
Laden / uittrekkorven

De lijsten van de schuifladen en de uittrekkorven van metaal zijn tegelijkertijd zijdelen en worden geleid door vlotte, onderhoudsvrije rails met kogellagers, een zelfintrekmechanisme en een dempingsysteem. Door de 1.6 cm dikke bodem zijn de laden en de uittrekkorven stabiel.
Het front kan steeds worden bij geregeld. De laden kunnen voor het reinigen eenvoudig ingehangen en uitgehangen worden en kunnen tegen meerprijs worden uitgerust met inzetstukken voor bestek, antislipmatten, laterale verhogingen en schotten.
Uittrekkorven, die tot 60 cm breed zijn, kunnen tot 30 kg worden belast en uittrekkorven vanaf een breedte van 80 cm (korpusdiepte 56 cm of 68 cm) tot 65 kg.

5
Scharnieren

Alle deuren zijn uitgerust met van buiten onzichtbare automatische clip-scharnieren, volledig van metaal, en hebben een openingshoek van 107°. De deuren zijn driedimensionaal verstelbaar.
Voor meer informatie kunt u de catalogus over Blum scharnieren lezen. Dit is de koploper en de “Rolls Royce” van scharnieren voor deuren en glijsystemen voor lades. U vindt de informatie in de Blum catalogus op de volgende site: www.vanhoecke.be/nl/content/producten

6
Kunststof fronten

Materiaaldikte 1.9 tot 2.1 cm. Fronten met kanten rondom afgewerkt zijn aan beide zijden bekleed met melaminehars of toplaminaat. Fronten met kanten rondom afgewerkt en naadloos gevormde fronten zijn voorzien van een hoogwaardige folie-ommanteling; de achterkant is bekleed met melaminehars.

7
Houten fronten

Materiaaldikte 1.9 tot 2.1 cm. Voor houten fronten wordt alleen goed gedroogd hout van eerste kwaliteit gebruikt.
De oppervlakken zijn met DD-lak verzegeld.
Het materiaal hout vertoont steeds lichte verschillen qua structuur en kleur omdat het een natuurproduct is. Verschillende instraling van licht en zon leidt tot kleurveranderingen. Deze door de natuur veroorzaakte verschillen zijn geen reden voor reclamaties.
Ook in verwerkte toestand behoudt het natuurmateriaal hout de eigenschap uit te zetten of in te krimpen bij opname van luchtvochtigheid. Sterke schommelingen van de luchtvochtigheid in de keuken kunnen daarom bij massief hout tot schade leiden. Door een evenwichtige kamertemperatuur van ca. 20°C en een relatieve luchtvochtigheid van ca. 50-60% wordt het “werken” van de houten fronten in grote mate vermeden. Er moet voor een goede verluchting en ontluchting worden gezorgd. Lichte kleurverschillen bij elementen van echt hout kunnen om technische redenen niet worden uitgesloten en moeten worden aanvaard.

8
Lakfronten

Materiaaldikte 1.9 tot 2.1 cm. Als basismateriaal worden MDF-platen of hoogwaardige spaanplaten verwerkt.
Door een lakopbouw, die uit meerdere lagen bestaat, wordt een robuust oppervlak verzekerd. Lakfronten kunnen in alle RAL-/NCS- of Sikkens-kleuren worden geleverd. Als oppervlak worden structuurlak, soft lak, zijdematlak en hoogglanslak aangeboden.

9
Plinten

Plintvoeten bij onder- en zijkasten kunnen in de hoogte worden gejusteerd. Het doorlopende 1.6 cm dikke plint heeft een kunststof vloeraansluitingsprofiel en wordt bij de montage met clips aan de plintvoeten bevestigd. Standaardsokkelplinten kunnen worden geleverd met een hoogte van 7.5 – 15.6 cm.

10
Werkbladen

Werkbladen zijn leverbaar in verschillende decor- en kantenvarianten. Er zijn werkbladdiepten mogelijk van 60-120 cm. De standaardwerkbladdiepte bedraagt 3.8 cm. De onderkant van het werkblad is voorzien van tegenlaminaat ter bescherming tegen vochtigheid en kromtrekking. De voeten moeten in het algemeen watervast worden gelijmd (geen silicone).
In het bereik van vaatwassers moet de onderkant van het werkblad bovendien tegen vochtigheid worden beschermd door middel van een beschermingsplaat of een aluminiumband.

11
Reiniging en onderhoud

De meubeloppervlakken zijn geschikt voor normaal huishoudelijk gebruik in de keuken. Voor de reiniging moet u gebruik maken van een zachte doek, warm water, een afwasmiddel of een neutrale zeep. Er moet vochtig maar niet nat worden gereinigd. Ongeschikt voor de reiniging zijn stoomreinigers, microvezeldoeken, alcohol- en oplosmiddelhoudende of schurende reinigingsmiddelen.